In dit internationale programma (met muziek van bekende én onbekende namen) nemen gitarist Stefan Gerritsen, celliste Katharina Gross en zangeres Fanny Alofs u mee op wereldreis: van broeierige liederen uit het Amazonebekken (Villa-Lobos) tot melancholische muziek waarin de eindeloze grasvlaktes en onverbiddelijke bergtoppen van Oezbekistan weerklinken (Jakhongir Shukur). Ook wandelen we door lieflijke dalen en langs bloemrijke heggen in de English Folksongs van Benjamin Britten. Naast de grootsheid van de natuur beluisteren we hoe elke cultuur in haar volksmuziek een eigen antwoord heeft geformuleerd op de nietigheid van het menselijk bestaan. We dansen op vrolijke, ronduit groovy berimbao-muziek uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro (Mestre Claudinei) en horen bitterzoete klanken naar buiten waaien vanuit de vensters van taveernes in verscheidene landen. Daarnaast laten we fascinerende, meeslepende triowerken van de Nederlandse componisten Guus Janssen en Rijndert van Woudenberg horen .

Programma:

Rijndert van Woudenberg: Canzonière 7

Arnold Marinissen: Mestre Claudinei

Heitor Villa Lobos: Bachianas Brasileiras No. 5

Benjamin Britten: Folk songs

Arnold Marinissen: Blatt und Humus

Jakhongir Shukur: Aks Sado

Guus Janssen: Ha Hu Baley

 

TRIO KARAWANE:

Drie avontuurlijke musici hebben hun krachten gebundeld in Trio Karawane .

Celliste Katharina Gross bedenkt originele projecten met moderne muziek. Voor haar

Cellomondo project vraagt ze componisten uit alle windstreken om voor haar instrument

te schrijven. De teller staat inmiddels op ruim 20 nieuwe werken.
Fanny Alofs is een van de zeldzame zangeressen die de fijne kneepjes van zowel jazz als klassiek beheerst. Zij werkte als soliste met dirigenten als Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden en wisselt traditionele werken van Mozart, Satie of Haydn af met ultramodern repertoire.

Klassiek gitarist Stefan Gerritsen heeft een omvangrijk kleurenpalet: hij bespeelt ook elektrische gitaar en de 31-toons gitaar.

Boek dit concert